menu

Created with Snap

Dag en nacht bereikbaar via:
079 - 82 00 381

Crematorium Zoetermeer

In Zoetermeer is één crematorium gevestigd, crematorium Meerbloemhof. Het crematorium is eigendom van uitvaartorganisatie Monuta, maar kan worden gebruikt door alle uitvaartondernemingen die werken in Zoetermeer zoals bijvoorbeeld Top Uitvaarten.

Crematie regelen in Zoetermeer? Bel vrijblijvend met Top Uitvaarten op telefoonnummer 079 - 82 00 381

In de regio van Zoetermeer zijn nog twee crematoria gevestigd. Crematorium Eikelenburg in Rijswijk en crematorium Iepenhof in Delft.

Crematorium Meerbloemhof

Crematorium Meerbloemhof is in 2006 gerealiseerd bij begraafplaats Hoflaan. Het crematorium beschikt ook over een uitvaartcentrum. Het crematorium is modern vormgeven met veel groen en water.

Het is een kleinschalig crematorium waardoor er meer tijd is voor nabestaanden om in alle rust afscheid te nemen. In de grote aula is ruimte voor grote groepen mensen. Voor de directe nabestaanden is er een mooie familiekamer. Hier kunnen de nabestaanden voor de uitvaart in alle rust samen zijn en nog even rustig wat drinken. De belangstellenden van de uitvaart kunnen plaatsnemen in de aula.

Crematorium Meerbloemhof biedt veel mogelijkheden om het afscheid helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen. Bijna alle wensen voor een goed afscheid zijn mogelijk, bespreek daarom al je wensen met je uitvaartverzorger. Geen vraag of wens is vreemd en bijna altijd kan je uitvaartverzorger je erbij helpen.

In de dagen tussen het overlijden en dag van de crematie hebben de nabestaanden de uitvaartplechtigheid voorbereid. Iedereen mag helemaal zelf invullen hoe de plechtigheid er uit ziet. Vaak wordt er muziek gespeeld en spreken een aantal mensen tijdens het afscheid. Maar het kan ook voorkomen dat er gedanst wordt of dat men in de aula een toost uitbrengt op het leven van de overledene. Voor inspiratie kan je altijd contact opnemen met Topuitvaarten op telefoonnummer: 079 - 82 00 381 (24/7) of kijk in het hoofdstuk over de plechtigheid.

Na de plechtigheid wordt de overledene naar de ovenruimte gebracht. Het is mogelijk om met een klein gezelschap aanwezig te zijn bij het invoeren van de kist in de oven. Het is wel belangrijk om dit vooraf aan te geven aan je uitvaartverzorger. Het crematorium kan er dan rekening mee houden in de planning. Meestal wordt er voor de directe nabestaanden en de belangstellenden een condoleance gehouden. Deze kan plaatsvinden in de koffiekamer van het crematorium die ook beschikt over uitgebreide caterings mogelijkheden maar er zijn ook diverse andere hele mooie locaties in Zoetermeer waar de condoleance gehouden kan worden. Kijk voor inspiratie over locaties en de invulling in het hoofdstuk [l58968]Condoleance in Zoetermeer[/].

Crematorium Meerbloemhof beschikt over diverse asbestemmingen, maar ook op de begraafplaatsen in Zoetermeer zijn verschillende asbestemmingen. In het hoofdstuk Asbestemming zijn diverse mogelijkheden te vinden.

Adressen crematoria Zoetermeer en omgeving

Crematorium Meerbloemhof
Buytenparklaan 1
2717 AX
Zoetermeer

Crematorium Eikelenburg Rijswijk
Eikelenburglaan 7
2286 KA Rijswijk

Crematorium Iepenhof Delft
Hoflaan 18
2616 AA Delft

Hoe werk een crematie?

Wil je weten hoelang een crematie duurt, wat de temperatuur is in een crematieoven. Wil je weten hoe een crematieoven er uitziet of hoe de moderne filtertechnieken ervoor zorgen dat een crematorium enkel warme lucht uitstoot. Op Uitvaart.nl is uitgebreide informatie te vinden over alle techniek van een crematorium. Kijk op www.uitvaart.nl/crematieoven.