menu

Created with Snap

Dag en nacht bereikbaar via:
079 - 82 00 381

Begraafplaatsen Zoetermeer

In Zoetermeer liggen twee gemeentelijke begraafplaatsen (ook wel algemene begraafplaatsen genoemd). Dit zijn begraafplaats Binnenweg en begraafplaats Hoflaan. Daarnaast zijn er nog twee particuliere begraafplaatsen, Begraafplaats RK St. Nicolaas en het kerkhof bij de Hervormde Oude Kerk.

Wil je een begrafenis regelen in Zoetermeer? Bel dan geheel vrijblijvend met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 079 - 82 00 381

Gemeentelijke begraafplaatsen

Begraafplaats Binnenweg
Begraafplaats Binnenweg is de oudste gemeentelijk begraafplaats van Zoetermeer, maar tegelijk nog relatief jong. De begraafplaats is rond 1956 aangelegd, dat was nodig omdat er ruimtegebrek ontstond op de begraafplaats bij de Nederlands Hervormde kerk waar de gemeente tot dan gebruik van maakte.

De graven waren aangelegd voor in diverse klasse en er werden zowel algemene graven als particuliere graven uitgegeven. Tegenwoordig geeft de gemeente alleen particuliere en algemene graven uit, zie hoofdstuk Grafmonument Zoetermeer.

Begraafplaats Binnenweg
Binnenweg 2
2712 XE Zoetermeer
Telefoon: 079 322 9311
Website: www.zoetermeer.nl/begraafplaatsen
Openingstijden:
April tot oktober 10.00 – 22.00 uur
Oktober tot april 10.00 – 16.00 uur

Begraafplaats Hoflaan
Begraafplaats Binnenweg is in 1978 in gebruik genomen. De begraafplaats is aangelegd omdat er bij begraafplaats Binnenweg te weinig mogelijkheden waren voor verdere uitbreiding. In 2006 is er een crematorium aangelegd op de begraafplaats dat beschikt over een uitvaartcentrum. Het crematorium en het uitvaartcentrum zijn eigendom van uitvaartorganisatie Monuta en kan worden gebruikt door alle uitvaartverzorgers die werken in Zoetermeer.

Er worden diverse soorten graven uitgegeven (zowel algemene graven als particuliere graven) en asbestemmingen uitgegeven. Kijk voor informatie over de graven in de hoofdstukken Grafmonument Zoetermeer en Asbestemming Zoetermeer.

Begraafplaats Hoflaan
Buytenparklaan 1
2717 AX Zoetermeer

Particuliere begraafplaatsen

RK Kerkhof H. Nicolaas

RK Kerkhof H. Nicolaas in onderdeel van de Nicolaasparochie Zoetereer. Het is een prachtige groene begraafplaats aan de Dorpsstraat. De begraafplaats dateert uit 1827 en is een tijd gesloten geweest, maar sinds 2018 worden er weer graven uitgegeven.

Omdat het een monumentale begraafplaats is moeten nieuwe grafmonumenten passen binnen de uitstraling van de andere graven. Op de begraafplaats zijn ook asbestemmingen. De graven en de asbestemmingen worden uitgegeven aan mensen die behoren tot de parochie.

RK Kerkhof H. Nicolaas
Dorpsstraat 26
2712 AL Zoetermeer
Website: www.nicoaaskerkhof.nl
Openingstijden:
Alle dagen van 09.00 tot 16.00 uur

Kerkhof Oude Kerk Zoetermeer

Het kerkhof bij de Hervormde Oude Kerk in Zoetermeer wordt niet meer gebruikt voor de uitgifte van nieuwe graven. Wel worden er soms nog overledenen bijgezet in bestaande keldergraven.

Kerkhof Oude Kerk Zoetermeer
Dorpsstraat 59
2712 AM Zoetermeer
Website: www.oudekerkgemeente.nl