menu

Created with Snap

Dag en nacht bereikbaar via:
079 - 82 00 381

Locaties voor de plechtigheid Zoetermeer

De meeste uitvaartplechtigheden in Zoetermeer worden gehouden in de aula van begraafplaats en crematorium Meerbloemhof. Hier zijn alle voorzieningen aanwezig die nodig zijn om een uitvaartplechtigheid te houden.

Uitvaart regelen in Zoetermeer? Bel vrijblijvend voor informatie en hulp met Top Uitvaarten op telefoonnummer: 079 - 82 00 381

Het voordeel van het houden van de plechtigheid in de aula van Meerbloemhof is dat alles op dezelfde locatie gehouden kan worden. Je kan er ook voor kiezen om de condoleance ook in het crematorium te houden. Het nadeel is wel dat je in de aula van Meerbloemhof wel gehouden bent aan de tijden die zijn afgesproken. Dat komt omdat er meerdere uitvaarten per dag worden gehouden.

Uitvaart in hotel, zalencentrum of café

Het komt veel voor dat nabestaanden ervoor kiezen om de uitvaartplechtigheid te houden in een locatie die verder niets te maken heeft met de uitvaartbranche. Veel mensen vinden de aula van het crematorium een beladen plek om te komen terwijl een locatie die ook in het ‘gewone leven’ wordt gebruikt veel warmer voelt.

Stel dat de overledene is getrouwd in Het Wapen van Zoetermeer, zou het dan niet heel bijzonder en persoonlijk zijn om de uitvaart in diezelfde locatie houden? Je kan de uitvaartplechtigheid ook houden in bijvoorbeeld een zalencentrum of café. Veel horeca in Zoetermeer stellen hun locaties ter beschikking voor uitvaarten en condoleances. Je kan je uitvaartondernemer vragen om contact op te nemen met de locatie die de voorkeur heeft. De uitvaartondernemer kan dan met deze locatie bespreken wat de mogelijkheden zijn en als het op die locatie niet kan, kan je uitvaartverzorger voor je uitzoeken waar het wel kan.

Uitvaart in eigen huis

Je kan de uitvaart ook thuis houden in de woonkamer of bijvoorbeeld de achtertuin. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er voldoende ruimte is voor alle belangstellenden. Een thuisuitvaart is natuurlijk heel persoonlijk en het bespaart veel kosten. Voordeel is ook dat je niet gebonden bent aan tijden.

Kijk voor uitgebreide informatie over een uitvaart in eigenhuis op Thuisuitvaart.nl.